CMP-TORRENT’S & TRACK’S PORTAL..

ALLES OVER BITTORRENT’TORRENTS’TRACKERS HOE EN WAT…

FILMS DOWNLOADEN

Posted by cmptorrent op maart 29, 2007

 

FILMS DOWNLOADEN Op deze pagina wordt uitgelegd waar je op kunt letten voordat je films gaat downloaden. Ben je op zoek naar een handleiding voor het downloaden van films via BitTorrent, ga dan naar de bittorrent handleiding,

Wanneer je bezig bent met films downloaden via BitTorrent zul je veel onbekende termen tegenkomen zoals CAM, DVD-SCREENER of DIVX. Deze termen staan vaak in de titel, in de beschrijving, en in het .nfo bestand van de torrent. Het is erg belangrijk dat je deze termen begrijpt, want ze geven het formaat en de kwaliteit van de te downloaden films aan.


Allereerst zullen we kijken naar de verschillende formaten. Films die je download via BitTorrent zullen waarschijnlijk in één van deze formaten zijn:

  • DVD-R
  • DIVX
  • XVID
  • VCD
  • SVCD

Een film in DVD-R formaat is wat kwaliteit betreft bijna niet te onderscheiden van een gewone DVD. Daardoor zijn deze bestanden ook veel groter dan bestanden in andere formaten. Vaak hebben deze films alle opties van een normale DVD die je in de winkel zou kopen, zoals navigatie menu’s, keuze uit verschillende talen, ondertiteling, en audio.
Films in DVD-R formaat worden gedownload als image bestanden of DVD video bestanden Deze moeten dan op een dvd gebrand worden, waarna ze op een gewone dvd speler bekeken kunnen worden. Ze kunnen ook gemount worden, waarna ze via de computer te bekijken zijn. Een DVD-R film is meestal zo rond de 4,5 Gb groot, zodat ze precies op een lege dvd te branden zijn. Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, kun je dus het beste dvd-r films downloaden.

Veel films die aangeboden worden via BitTorrent zijn in een DIVX of XVID formaat. DIVX en XVID zijn technieken om de grootte van een film te verkleinen, zodat ze gemakkelijk via internet verspreid kunnen worden. Door de verkleining is de beeldkwaliteit minder goed dan bij DVD-R films. DIVX en XVID films kun je meestal als .AVI bestand downloaden, en zijn over het algemeen tussen de 500Mb en 1.5Gb groot.

VCD en SVCD staat voor Video Compact Disc en Super Video Compact Disc. Films in deze formaten worden meestal als .mpeg bestanden gedownload. Dergelijke bestanden kun je direct op je computer afspelen, maar je kunt ze ook op een cd branden. Daarna kun je de Video CD dan op zo goed als elke DVD speler bekijken. De kwaliteit van films in dit formaat variert, maar is ongeveer te vergelijking met de kwaliteit van DIVX. Een handleiding voor het afspelen van video bestanden vind je  en een handleiding voor het branden van VCD’s vind je hier


Behalve het formaat van de te downloaden film, zijn er ook een aantal termen waaruit je kunt opmaken van welke kwaliteit de film is. Deze termen vind je bij het downloaden van films vaak terug in de naam van de torrent, en soms ook in de beschrijving of het .nfo bestand Hier volgt een overzicht van veelvoorkomende termen:                                                                                                                                                                                               Torrent namen uitgelegd.Hier een korte uitleg over de soorten rip’s en de tag’s in de namen van de film. Cam
Is meestal opgenomen met een camera. Soms is er een tripod gebruikt ter ondersteuning, maar meestal niet. De kwaliteit is meestal erg slecht en er is vaak achtergrond geluid. Er zijn wel goeie cam’s, als de zaal leeg is en het geluid goed is Telesync (TS)


Is ongeveer het zelfde als een Cam, alleen gebruikt hij een externe audio bron. Meestal een uitgang voor een koptelefoon voor slechthorenden. Meestal wordt hij met een profesionele camera opgenomen. Net zo als met een Cam kan de kwaliteit enorm verschillen.

Telecine (TC)


Een telecine is een digitale kopie van een filmrol. De geluids en beelkwaliteit zijn goed, alleen omdat er dure apartatuur nodig is zie je ze niet veel.

Screener
Een screener is een rip van een vhs die naar een videotheek of een blad dat video’s recenseerd is gestuurd. De kwaliteit kan erg verschillend zijn, het ligt aan de apparatuur die is gebruikt. Alleen er zit een nadeel aan Screeners. Er gaat een bericht onderin het beeld door met de copyright en een anti-piracy telefoon nummer.

DvD-Screener


Het zelfde als een screener, alleen de kwaliteit ligt hoger.

DvD-rip


De uiteindelijke release. Een rip van de uiteindelijke dvd. Maar, soms komt een dvdrip eerder uit dan de release van de film zelf. Dat is mogelijk omdat de DvD’s eerder worden gemaakt. Alle foute dvd’s worden weggegooid. Medewerkers in zo’n fabriek nemen bijv. de dvd’s waarbij de cover iets verkeerd zit mee, en rippen ze/geven ze aan Releasegroups in ruil voor geld/toegang tot de server als leecher.

VHS-Rip


Een rip van een vhs tape. voornamelijk skate/sport films en xxx

TV-rip


Een rip van (geloof het of niet 😉 ) de tv.

Workprint (WP)


Een film die nog niet klaar is. Bijvoorbeeld met scene’s die missen, zonder special effect, of juist extra scene’s. Scene’s die in de uiteindelijke film eruit zijn gehaald. Er was bijvoorbeeld een release van Man in Black, alleen de aliens misten. Die waren vervangen door acteurs. Maar in het geval van Jay and Silent bob waren er juist extra scenes. Er zijn heel weining workprints gereleased.

De Tag’s

 

Subbed
Films met ingebakken vaste ondertitels. Dit is meestal zo met chinese films, zoals Lake house (ondanks dat het een DvDrip was)

Unsubbed


Als de film een eerdere release had met subs, en deze release zonder is wordt Unsubbed in de titel gezet.

Limited


Films die maar een bepaald aantal keer wordt gedraaid, voornamelijk kortere en minder bekende films

STV


STV staat vor Straight to video. M.a.w. hij is nooit in de bioscoop geweest. De meeste warez site’s staan deze rip’s niet toe.

Rencode


Als een release group bijvoorbeeld een release van een andere group gebruikt en die fixed. bijvoorbeeld Sub’s uit het beeld proberen te halen, kleuren fixen of geluid bijvoorbeeld. Of groups die een rencode releasen wordt meestal neergekeken, omdat ze zelf een bron moeten hebben.

Repack


Als een group een slechte release uitbrengt, en er later nog verbeteringen in aanbrengt wordt de tweede versie een repack genoemd.

Nuked


Als een film heel slecht is. Niet qua film, maar qua kwaliteit. Als bijvoorbeeld het geluid heel lang weg is, de 2e cd verkeerd is en zulke problemen. Een release group zorgt dan dat de “Nuked” Tag in de naam komt. Deze films worden meestal niet verder verspreid.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: